FAQ

[tabgroup style=”tabs”]

[tab title=”Configurator”]

[ux_video url=”https://youtu.be/vluwgykD9hk”]

[accordion]

[accordion-item title=”Wat is de configurator?”]

De configurator is een online hulpmiddel waarmee op eenvoudige wijze zelf een ontwerp voor de bedrukking gemaakt kan worden. Bovenstaande instructievideo laat in het kort zien hoe de configurator gebruikt kan worden.

Voor ontwerpen die alleen uit tekst bestaan geld de configurator zelf als digitale proefdruk. Bij het toevoegen van het ontwerp aan de bestelling, geeft de gebruiker automatisch akkoord op de bedrukking. Onze designers zullen het ontwerp alléén controleren op geschiktheid voor de betreffende druktechniek. Pelster is niet aansprakelijk voor eventuele spelfouten of onjuistheden in het ontwerp.

Wanneer een ontwerp door onze designers nabewerkt dient te worden, omdat er bijvoorbeeld een logo omgezet of toegevoegd moet worden, zal de gebruiker een aangepaste proefdruk via de mail ontvangen.

Let op! De positie, het formaat en de kleuren van de bedrukking kunnen in lichte mate afwijken van de getoonde positie, formaten en kleuren op het beeldscherm.

[/accordion-item]
[accordion-item title=”Hoe kom ik bij de configurator?”]

Op de detailpagina van de producten waarbij een bedrukking mogelijk, is bevindt zich een rode knop met de tekst “ONTWERP MAKEN” boven de standaard knop “IN WINKELMAND”. Door op deze knop te klikken zal de configurator geopend worden.

Let op! Vul eerst het aantal producten en het gewenste aantal kleuren in en controleer altijd of het gewenste aantal kleuren overeen komt met het aantal kleuren dat gebruikt is in het ontwerp.

[/accordion-item]
[accordion-item title=”Hoe plaats ik een tekst?”]

Selecteer links bovenaan in de configurator de tab “TEKST TOEVOEGEN”. Voer in het tekstveld de gewenste tekst in en klik vervolgens op de rode knop “TEKST TOEVOEGEN”.

De tekst zal vervolgens in het ontwerp zichtbaar worden en kan door erop te klikken geselecteerd, gekopieerd, gedraaid, verwijderd en verplaatst worden, of de teksteigenschappen kunnen worden aangepast. Geplaatste tekst kan gewijzigd worden door dubbelklik op de betreffende tekst.

Op bovenstaande wijze kunnen er meerdere teksten aan het ontwerp worden toegevoegd, wanneer bijvoorbeeld diverse kleuren of lettertypen gewenst zijn.

[/accordion-item]
[accordion-item title=”Hoe kan ik de kleur van de tekst aanpassen?”]

Selecteer de tekst in het ontwerp door hierop te klikken. Onder de geselecteerde tekst verschijnt een pop-up met diverse functionaliteiten. Hier kan vervolgens links bovenaan in de pop-up de gewenste kleur gekozen worden. De kleur kan per ingevoerde tekst gewijzigd worden.

Let op! In de configurator kunnen een aantal standaard PMS kleuren gekozen worden. Indien gewenst kunnen eigen PMS kleuren worden aangegeven bij de bestelnotities op de betaalpagina, later in het bestelproces.

[/accordion-item]
[accordion-item title=”Hoe kan ik het lettertype van de tekst aanpassen?”]

Selecteer de tekst in het ontwerp door hierop te klikken. Onder de geselecteerde tekst verschijnt een pop-up met diverse functionaliteiten. Hier kan vervolgens bij het dropdown menu in de pop-up het gewenste lettertype gekozen worden. De kleur kan per ingevoerde tekst gewijzigd worden.

Let op! In de configurator kunnen een aantal standaard lettertypen gekozen worden. Indien gewenst kunnen eigen lettertypen worden aangegeven bij de bestelnotities op de betaalpagina, later in het bestelproces. Bij gebruik van eigen lettertypen verzoeken wij indien mogelijk het TTF- of OTF-bestand van het betreffende lettertype te mailen naar studio@pelster.nl o.v.v. de bedrijfsnaam en het ordernummer.

[/accordion-item]
[accordion-item title=”Wat zijn PMS kleuren?”]

Onze kentekenplaathouders worden bedrukt door middel van zeefdrukmethode. Bij deze methode worden verfkleuren gemengd volgens het Pantone Matching System (PMS). PMS kleuren zorgen voor een mooi, vol resultaat en zijn altijd gelijk.

Er kunnen duizenden PMS varianten gekozen worden. Om het ontwerpen overzichtelijk te houden hebben wij ervoor gekozen om binnen de configurator op onze website een aantal standaard PMS kleuren aan te bieden. De kleuren die wij op de site aanbieden zijn:

Wit
Geel/PMS-131C
Zilvergrijs/PMS-877C
Goud/PMS-871C
Rood/PMS-485C
Blauw/PMS-300C
Groen/PMS-354C
Oranje/PMS-021C

Uiteraard kunnen onze ontwerpen ook in andere PMS kleuren gedrukt worden. Indien gewenst kunnen eigen PMS kleuren worden aangegeven bij de bestelnotities op de betaalpagina, later in het bestelproces.

Indien de PMS kleuren van het logo niet bekend zijn, kunnen wij de best passende PMS kleur selecteren. In dit geval wordt altijd een digitale proefdruk ter goedkeuring gestuurd.

[/accordion-item]
[accordion-item title=”Hoe plaats ik een afbeelding?”]

Selecteer links bovenaan in de configurator de tab “AFBEELDING TOEVOEGEN” en upload vervolgens de gewenste afbeelding(en). Na uploaden en bevestiging van de gebruiksrechten wordt de afbeelding automatisch in het ontwerp geplaatst.

Door te klikken kan de afbeelding geselecteerd, gekopieerd, gedraaid, getransformeerd, verwijderd en verplaatst worden. Via de tools in de pop-up kan de afbeelding bijvoorbeeld worden uitgelijnd of gecentreerd.

Op bovenstaande wijze kunnen er meerdere afbeeldingen aan het ontwerp worden toegevoegd.

Let op! Binnen de configurator kunnen alleen SVG-, PNG- en JPG-bestanden worden gebruikt. Bekijk ook de tab “AANLEVEREN” hierboven.

[/accordion-item]
[accordion-item title=”Welke bestanden kan ik uploaden?”]

Binnen de configurator kunnen alleen SVG-, PNG- en JPG-bestanden worden gebruikt, waarbij SVG de voorkeur heeft. Via deze link kunnen afbeeldingen worden omgezet in SVG-bestanden.

Andere vector bestanden in de vorm van EPS-, AI- of PDF-bestanden kunnen toegevoegd worden op de betaalpagina, later in het bestelproces.

Voor meer informatie voor het aanleveren van logo’s en afbeeldingen verwijzen wij naar de tab “AANLEVEREN” hierboven.

[/accordion-item]

[/accordion]
[gap]

Tips van onze designer:

  • Ontwerp uitsluitend binnen het aangegeven kader en bij voorkeur op grote schermen
  • Gebruik bij voorkeur SVG (vector) bestanden voor het beste resultaat
  • Gebruik niet meer dan het opgegeven aantal kleuren in het ontwerp
  • Zorg dat lettertypes goed leesbaar blijven (ook op afstand)
  • Het gebruik van bepaalde logo’s is niet toegestaan zonder toestemming
  • Controleer alle gegevens en teksten in het ontwerp goed op eventuele (spel)fouten

[/tab]
[tab title=”Aanleveren”]

Logo’s en bestanden aanleveren

Indien aanwezig ontvangen wij het liefst een vector bestand in de vorm van een SVG-bestand. SVG-bestanden kunnen direct geüpload en getoond worden in de configurator. Andere vectoren bestanden zijn EPS-, AI- of PDF-bestanden, deze kunnen niet direct geüpload en getoond worden in de configurator.

Tip: Via deze link kunnen diverse bestanden omgezet worden in een SVG-bestand, dat gebruikt kan worden binnen de configurator.

Indien er geen vector bestanden aanwezig zijn, of als er op de productpagina een full-color bedrukking gekozen is, ontvangen wij de afbeelding het liefst in PNG- of JPG-formaat in de hoogst beschikbare resolutie. Deze kunnen geüpload en getoond worden in de configurator.

Vector bestanden in de vorm van EPS, AI, PDF of eventuele andere bestandstypen die niet ondersteund worden door de configurator, zoals een PSD bestand, kunnen toegevoegd worden op de betaalpagina onder het kopje “EPS/AI/PDF uploaden”. Deze bestanden kunnen ook per mail verstuurd worden naar studio@pelster.nl o.v.v. de bedrijfsnaam en het ordernummer.

Let op! Afbeeldingen die gebruikt worden voor websites zijn in de meeste gevallen niet geschikt voor hoogwaardige kwaliteit drukwerk. Probeer in deze gevallen zoveel mogelijk de originele bronbestanden aan te leveren.

Ben je niet in het bezit van de juiste bestanden? Of twijfel je over de kwaliteit van het aan te leveren bestand? Neemt dan gerust contact op met onze designers via studio@pelster.nl of 030-6957700.

Vector vs raster

Bij het aanleveren van logo’s en afbeeldingen voor het bedrukken van onze producten, kan onderscheid worden gemaakt tussen vectorafbeeldingen en rasterafbeeldingen.

[row]

[col span=”6″ span__sm=”12″ align=”center”]

[ux_image id=”1595″ width=”40″]

Vector

[/col]
[col span=”6″ span__sm=”12″ align=”center”]

[ux_image id=”1596″ width=”40″]

Raster

[/col]

[/row]

Vectorbestanden of vectoren bestaan uit punten die met rechte of gebogen lijnen verbonden zijn. Doordat de afbeeldingen uit punten en lijnen bestaan zijn ze onbeperkt schaalbaar zonder kwaliteitsverlies. De bestandsgrootte van vectorbestanden is erg klein.

Bestandstypen die zijn opgebouwd in vectoren zijn: SVG-, EPS- of AI-bestanden. PDF-bestanden kunnen zowel in vectoren als in raster zijn opgebouwd. Dit kan gecontroleerd worden door het bestand een aantal keer te vergroten, vector bestanden zullen ten alle tijden scherp blijven.

Rasterafbeeldingen of bitmap zijn opgebouwd uit een bepaald aantal pixels of punten, die vast staan en iedere pixel heeft een bepaalde kleur. Bij het vergroten van dergelijke afbeeldingen worden de pixels mee vergroot, waardoor er zichtbare blokjes ontstaan.

Het formaat van rasterafbeeldingen wordt aangegeven als: aantal pixels dat de afbeelding breed is keer het aantal pixels dat de afbeelding hoog is. Hoe groter deze getallen des te hoger de resolutie van de afbeelding. Daarnaast wordt bij rasterafbeeldingen het aantal pixels per inch (DPI) aangegeven. Voor drukwerk is hier minimaal 300 DPI gewenst.

Bestandstypen die zijn opgebouwd uit raster zijn bijvoorbeeld: PNG-, PSD-, TIFF- en JPG-bestanden.

[/tab]
[tab title=”Overige”]

Hieronder een overzicht van veelgestelde vragen met betrekking tot bestellingen en levering via onze webshop pelsterautomotive.nl.

[block id=”faq-accordian”]

[/tab]

[/tabgroup]
[gap]

Staat het antwoord op jouw vraag hier niet tussen? Stel je vraag hieronder of neem contact met ons op via 030 – 695 77 00. Wij helpen je graag verder!

[contact-form-7 id=”1691″]

Wij maken gebruik van cookies om de gebruiks­­vriendelijkheid van onze website te verbeteren. Daarnaast kunnen we je hierdoor gerichte content bieden op onze websites, via onze andere kanalen en andere media. We onthouden je keuze zodat je niet iedere keer dat je onze website bezoekt deze vraag te zien krijgt. Naast het accepteren van de cookies, kan je de cookies ook beheren via 'Cookie instellingen'.
Accepteer cookiesCookie instellingenPrivacy statement