Ons motief is uw gemak

Over Pelster Automotive

De mobiliteitsbranche is constant in beweging. Bij Pelster Automotive geloven wij dat ieder bedrijf uniek is en steeds op zoek is naar manieren om dit te onderstrepen. Als innovatieve partner speelt Pelster Automotive graag in op de behoeftes van klanten en uitdagingen binnen de markt. Met unieke en handige producten zoals kentekenplaathouders en klemsets worden gemak en zichtbaarheid binnen en buiten uw mobiliteitsbedrijf vergroot. Daarom benadrukken onze gepersonaliseerde producten uw identiteit, waarbij comfort altijd voorop staat. Ons motief is namelijk uw gemak.

Onze missie

Bij Pelster Automotive staan we ervoor om alle zaken binnen en buiten het mobiliteitsbedrijf makkelijker te maken. Op basis van ontwikkelingen in de markt en behoeftes van klanten creëren wij unieke en handige oplossingen, die zorgen voor gemak en promotie. Daarbij zijn wij gebrand op een persoonlijke en snelle aanpak en zijn wij net als de mobiliteitsbranche, constant in beweging.

Onze visie

Wij zien dat de mobiliteitsbranche constant in beweging is. Mensen verplaatsen zich dagelijks op allerlei manieren en hebben daarbij behoefte aan gemak. Dit geldt ook voor bedrijven die werkzaam zijn in deze dynamische branche.

Wij geloven dat unieke, handige en gepersonaliseerde producten zorgen voor een hoge mate van gemak en promotie binnen en buiten het mobiliteitsbedrijf.

Wij willen dé aanbieder zijn van producten die nuttig zijn voor ieder mobiliteitsbedrijf en bovendien de zichtbaarheid vergroten.

Wij zijn gespecialiseerd in het constant ontwikkelen van handige producten die de werkzaamheden rondom het mobiliteitsbedrijf makkelijker maken en het karakter van een onderneming onderstrepen.

Wij bieden een persoonlijke, innovatieve en snelle aanpak, toegespitst op de wens van iedere unieke klant. Wij spelen graag in op de snelle ontwikkelingen rondom mobiliteit en de behoeftes die daaruit ontstaan.

Geschiedenis

Pelster is een familiebedrijf dat sinds 1954 relatiegeschenken en autoaccessoires levert. Met de handige producten van Pelster wordt de naamsbekendheid van klanten en het gemak van de werkzaamheden al jaren vergroot. Met comfort als leidraad ontwikkelt Pelster up-to-date producten voor binnen en buiten de mobiliteitsbranche.

1954 – 1960
Op 17 september 1954 start Hendrik Pelster (1896-1971) zijn handelsonderneming in relatiegeschenken en autoaccessoires onder de naam Pelster. Het is een logische stap na zijn Garage en Touringcarbedrijf Pelster.

1960 – 1987
De link met de autobranche is al gelegd. Wim Geesink (1920-2015), touringcarchauffeur bij Garage Pelster, gaat mee met zijn schoonvader en treedt in dienst als vertegenwoordiger bij Pelster. Hij rijdt heel Nederland door om de relatiegeschenken aan de man te brengen. Bij het terugtreden van Hendrik Pelster neemt Wim Geesink de zaak over.

1987 – 2008
De zaken gaan goed en Pelster verhuist naar een groter pand op de Jacob Catslaan in Zeist. In 1970 treedt zijn zoon, Peter Geesink (1953), in dienst. Pelster is inmiddels een begrip in de autobranche.

2008 – heden
Peter Geesink ziet mogelijkheden en vanaf 1987 staat het bedrijf onder zijn leiding. Een mooi pand wordt gebouwd aan de Panweg in Zeist. Het ondernemersbloed in de familie kruipt waar het niet gaan kan en zoon Willem-Jan Geesink (1983) treedt in 2001 in dienst van het bedrijf samen met zijn zus Anne (1980). Eind 2015 gaat Peter met pensioen en wordt Willem-Jan directeur en eigenaar van Pelster.

2017
Pelster wordt uitgeroepen tot onderneming van het jaar in Zeist. Vanaf 2017 wordt Pelster onderverdeeld in twee bedrijven met elk hun eigen expertises en diensten. Voorzien van nieuwe logo’s en websites, maar met gedeelde passie en ervaring, gaan Pelster Promotions en Pelster Automotive zich richten op hun eigen markt.

65 jaar na oprichting is Pelster nog steeds een gezond en groeiend bedrijf met ruime ervaring in de branche en een persoonlijke relatie met klanten en leveranciers.