Privacyverklaring

Pelster Handelsonderneming B.V
Panweg 52a
3705GE Zeist
030-6957700
info@pelster.nl

Wij hechten veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. In deze privacyverklaring lichten wij op heldere en transparante wijze toe welke gegevens wij verwerken en waarom. Tevens staat in de privacyverklaring opgenomen welke rechten jij hebt. Mocht je vragen hebben of jouw rechten willen uitoefenen dan kunt je contact opnemen met Marjolijn via marjolijn@pelster.nl.

1. Introductie

1.1 Nodig voor onze dienstverlening
Voor onze dienstverlening verwerken wij persoonsgegevens. Deze persoonsgegevens zijn noodzakelijk • om jou de mogelijkheid te bieden om producten via onze webshop te bestellen • om alle functionaliteiten van onze website beschikbaar te stellen voor jou • om bestellingen te verwerken en op het juiste adres te kunnen leveren • om persoonlijk met jou te kunnen communiceren over jouw bestelling of naar aanleiding van een vraag of klacht • om jouw sollicitatie op onze vacature te kunnen behandelen • om onze website te verbeteren en jou beter van dienst te zijn.

1.2 Verantwoordelijk voor de gegevens
Onze organisatie is (verwerkings)verantwoordelijke voor het verzamelen en gebruiken van onze (potentiële) klantgegevens.

2. Persoonsgegevens en verwerking daarvan

2.1 Waarom we jouw gegevens mogen verwerken
Wij mogen niet zomaar persoonsgegevens verwerken. Daar hebben wij als verantwoordelijke een legitieme reden voor nodig. Deze komt voort uit de overeenkomst die we hebben afgesloten voor de verkoop van onze producten.

In enkele gevallen hebben wij jouw toestemming nodig (bijvoorbeeld wanneer wij foto’s van jou willen publiceren op onze website). Je kunt jouw gegeven toestemming ook te allen tijde weer intrekken.

2.2 Bewaartermijn
Wij bewaren jouw gegevens niet langer dan noodzakelijk. Klantgegevens bewaren we voor de duur van de relatie behoudens andere wettelijke verplichtingen.

3. Verwerking van uw gegevens

3.1 Klantenadministratie
Wanneer je klant wordt bij ons, vragen wij om de NAW-gegevens van jouw organisatie. Deze gegevens gebruiken wij voor het contact met jou als contactpersoon, onze dienstverlening en de facturatie van bestellingen. Het rekeningnummer verwerken wij in het kader van de betaling.

3.2 Website
De volgende gegevens worden verwerkt via onze website:

  • IP-adres
  • Voor-en achternaam
  • Functie
  • E-mailadres
  • Bedrijfsnaam
  • (Aflever) adres
  • Bezoek- en klikgedrag

Op onze website worden jouw IP-adres en gegevens die de browser van een bezoeker meestuurt geregistreerd en gebruikt voor statistische analyses van bezoek- en klikgedrag op onze website. Hiermee kunnen wij de gebruikerservaring van de website verbeteren.
Wij maken gebruik van cookies voor het optimaliseren van de website. Een cookie is een klein bestandje dat bij het bezoeken van onze website wordt meegestuurd en door jouw browser op de harde schijf wordt opgeslagen. Deze cookies worden gebruikt om instellingen en voorkeuren te onthouden. Bij sommige webbrowsers bestaat de mogelijkheid om het gebruik van cookies uit te schakelen.
Op de website wordt gebruik gemaakt van Google Analytics om bij te houden hoe bezoekers de website gebruiken. Google Analytics is onderdeel van Google en de informatie wordt daarmee verwerkt door een bedrijf in de Verenigde Staten.

3.3 Onze nieuwsbrief
Je kunt je via de website aanmelden voor de nieuwsbrief. Hiermee informeren wij geïnteresseerden over ontwikkelingen en producten die relevant zijn voor onze klanten in onder andere de automotive sector. Iedere nieuwsbrief bevat onderaan een link waarmee je je kunt afmelden. Onze maillijsten met e-mailadressen van mensen die geabonneerd zijn op de nieuwsbrief worden niet aan derden verstrekt.

3.4 Opnamemateriaal
Wij gebruiken enkel beeldmateriaal of geluidsopnames op onze kanalen indien de betrokkene hiervoor toestemming heeft gegeven.

4. Plichten AVG

4.1 Beveiliging
Al onze medewerkers die persoonsgegevens verwerken of daarvan kennis nemen, hebben zich verplicht tot geheimhouding. Wij geven geen persoonsgegevens door aan een land buiten de Europese Economische Ruimte (EER), tenzij anders vermeld in deze privacyverklaring. Naast de bovengenoemde organisatorische maatregelen treffen wij ook voldoende technische beveiligingsmaatregelen om jouw persoonsgegevens te beschermen. Wij maken geen gebruik van geautomatiseerde besluitvorming.

4.2 Verantwoordingsplicht
Om te voldoen aan onze verantwoordingsplicht houden wij een verwerkingsregister en datalekregister bij.

4.3 (sub)Verwerkersovereenkomst
Het kan noodzakelijk zijn dat gegevens worden gedeeld met derden, zoals een ICT-bedrijf, bezorgdienst of administratiekantoor. Indien deze derde kwalificeert als een verwerker, dan sluiten wij een verwerkersovereenkomst af met deze partij, zodat jouw privacy beschermd is. Verder zullen wij de door jou verstrekte gegevens niet aan andere partijen verstrekken, tenzij dit wettelijk verplicht en toegestaan is.

5. Rechten

5.1 Rechten van betrokkene
Je hebt het recht om kennis te nemen van de persoonsgegevens die wij van jou verwerken, het recht om onjuiste persoonsgegevens te rectificeren, het recht op informatie, beperking van de gegevensverwerking, recht op verzet tegen de gegevensverwerking en het recht op het verkrijgen van jouw gegevens in elektronische vorm.

Indien je één van jouw rechten wilt uitoefenen vragen wij je schriftelijk een verzoek te doen. Onderaan de verklaring kun je vinden waar je een verzoek kunt indienen. Wij streven ernaar om binnen vier weken te reageren op jouw verzoek.

5.2 Recht op klagen
Mocht je een klacht hebben over de verwerking van jouw persoonsgegevens vragen we je hierover met ons contact op te nemen. Mocht dat niet tot het gewenste resultaat leiden dan heb je de mogelijkheid een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens, de toezichthoudende autoriteit op het gebied van privacy.

Vragen
Indien je gebruik wilt maken van één van jouw rechten of nog vragen hebt kun je contact opnemen met Marjolijn via marjolijn@pelster.nl.